Doğru Bitcoin tahminleri ile ünlenen analistten çok çarpıcı altcoin tahmini
Doğru Bitcoin tahminleri ile ünlenen analistten çok çarpıcı altcoin tahmini

17 Aralık altcoin fiyat analizi: XRP, ETH, EOS, LTC, BSV, TRX

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Aralık altcoin analizlerinde bugün ilk 10’da bulunan XRP, ETH, EOS, LTC, BSV, TRX altcoinlerinin genel bir değerlendirmesini sizlerle paylaşıyoruz.

17 Aralık altcoin fiyat analizleri

XRP/USD

XRP son 24 saatlik periyotta dolar karşısında yüzde 0,65 oranında düşerek 0,2948 dolar seviyesinde işlem görüyor. BTC karşısında da hemen hemen aynı oranlarda değer kaybı ile haftaya başladığı görülüyor.

XRP, kanal hareketini 30 sent seviyesini aşağı yönlü kırarak sonlandırdı. Sonrasında düşüşü hızlandıran kripto para 0,2850 seviyelerine kadar geriledi. Bu seviyelerde destek bulduktan sonra hafta sonu 30 sent seviyesini yeniden kazanmaya çalışan XRP, bu direnci geçemeyerek yeniden 29 sent bandında hareket ediyor. Yukarı yönlü 30 sent direnci önemini korurken, 29 sentin altında bir kayma kayıpların artmasına neden olabilir.

4 saatlik grafikte takip ettiğimiz stokastik göstergesinin aşağı yönlü eğimi ise satışları tetikleyebilir.

ETH/USD

ETH dolar karşısında son 24 saatte yüzde 0,50 oranında değer kaybederken yeni haftaya 88 dolar seviyesinde başladı. BTC karşısında ise yüzde 1’e yakın bir kayıp gözüküyor.

Hafta sonu 83 dolara kadar düşen ETH/USD paritesi sonrasın gelen alımlar ile 91 dolara kadar yükseldikten sonra bu seviyede kalıcı olamadı. Sonrasında ise 88,70 doların sağlan bir direnç noktası olarak görüldüğü ETH’de, sabah saatlerinde bu seviyenin yeniden test edildiği görülüyor.

Bu mevcut direnç noktası üzerinde saatlik kapanışlar görülürse, ETH/USD paritesi için 92 dolar seviyesini gün içi oldukça önemli bir direnç noktası olarak karşımıza çıkacak. Aşağı yönlü hareketlerde ise kısa vadeli yükseliş trend çizgisinin kırılması durumunda Ether yeniden 83 dolar seviyesini test etmek için hareket edebilir.

EOS/USD

EOS dolar karşısında son 24 saatte yaklaşık yüzde 3 oranında artarak, fiyatını 2 doların üzerine çıkardı. BTC karşısında ise yüzde 2,37 oranında bir yükselişe sahip.

EOS, yaklaşık bir haftadır 1,80 – 2,05 dolar arasındaki dalgalı fiyat hareketlerini devam ettirirken, güne yükseliş ile başlayarak içinde bulunduğu kanalı üst bandını test etme eğilimine girdi. Aynı zamanda 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalamasının kırmayı başaran EOS, pozitif bir ivme ile yoluna devam ediyor.

Ancak stokastik göstergesinin aşırı alım bölgesinde konumlanması, EOS’un kanalın üst bandını kırabilecek momentumu bulması konusunda engel teşkil edebilir.

LTC/USD

Litecoin, son 24 saatlik hareketlerde ilk 10 kripto para arasında farklılaşarak dolar karşısında yüzde 6,6 oranında bir yükseliş gerçekleştirerek 28 dolar seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Hafta sonu da sağlam bir yükseliş görülen LTC/USD paritesinde dün gün açılışından bu yana yüzde 17 civarında bir yükseliş görüyoruz.

Dün güne hızlı bir yükseliş ile başlayan Litecoin, 24 dolarlık fiyatını 4 saatlik zaman diliminde 27 dolara kadar taşıdıktan sonra bu seviyede yatay hareketlere geçti. Son yükseliş ile 4 saatlik grafiğinde 100 hareketli ortalamasını destek yapan Litecoin, bu seviyeyi iyi savununca bugünde güne yükseliş ile başladı.

Şu an 200 hareketli ortalama (28,67 dolar) direncini test etmeye hazırlanan LTC, bu seviyeyi de yukarı yönlü kırmayı başarırsa kendini 30 -32 dolar bandına atabilir. 2000 HO direnci geçilmemesi durumunda iki hareketli ortalama arasında dalgalı fiyat hareketleri görülebilir.

BSV/USD

BSV 24 saatte yaklaşık yüzde 2 oranında yükseliş ile şu an dolar karşısında 76 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Düşen üçgen formasyonu 85 dolar seviyesinde kırıldıktan sonra düşüşleri hızlanan BSV fiyatı 64 dolar seviyesine kadar geriledi.

64 seviyelerinde alıcılar ile karşılaşan BSV’nin son yükseliş hareketinde fiyatını 77 dolar seviyelerine kadar çıkardığını görüyoruz. Fakat bu seviye de sağlam bir direnç ile karşılaşan kripto paranın yeni günün sabah saatlerinde yükselişine devam edemediğini görüyoruz.

4 saatlik stokastik göstergenin de yazım esnasında yönünü aşağı çevirmesi BSV’nin değer kaybını tetikleyebilir.

TRX/USD

TRON, son 24 saatte düşük hacimli işlemler sergileyerek yatayda seyretmeye devam ediyor. Fakat kripto paranın genel durumuna baktığımızda kısa vadeli bir yükseliş eğrisi üzerinde durduğunu görüyoruz.

TRX, hafta sonu 0,1278 dolar seviyesinde dip yaptıktan sonra yükselişe başlayan TRX, son fiyat hareketlerinde 4 saatlik grafikte 100 hareketli ortalamasını kırmak için mücadele veriyor. Bu seviyesinin geçilmesi sonrası ikinci önemli engel 0,0138 dolar seviyesindeki 200 hareketli ortalama olarak gözüküyor.

Bu seviyelerin kararlı şekilde geçilmesi durumunda aynı zamanda son günlerde işlem adetinde rekorlar kıran TRX’in fiyatında kararlı yükselişler görebiliriz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin