Dikkat: Tarihte 14 kez görülen Bitcoin olayı gerçekleşti!
Dikkat: Tarihte 14 kez görülen Bitcoin olayı gerçekleşti!

16 Nisan Bitcoin analizi: 5.000 dolara tutunan BTC için kritik seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Nisan Bitcoin fiyat hareketlerinin dolar karşısında mevcut görünümü özetleyerek başlarsak;

  • Geçen 5.400 ile zirve gördükten sonra BTC, 5.00 doların altına kadar geriledi.
  • 11 Nisan itibarıyla elde edilen yatay görünümde son iki günde volatilite artışı söz konusu.
  • BTC/USD paritesinde 5.000 dolar önemli destek iken yükseliş 5.150 dolar ortalamasında sınırlı kalıyor.

Yukarıdaki bilgiler ışığında şu an bariz şekilde yatay bir görünümde olduğunu gördüğümüz BTC/USD paritesi, önemli hareketli ortalama değerlerinin üzerinde fiyatlanarak olumlu seyrini koruyor.

Dün, en düşük 4.950 dolar seviyesini gören Bitcoin, sonrasında hızlıca toparlanarak kendini yeniden 5.000 dolar seviyesinin üzerine attı.

BTC’de ilk engel 5.130 dolar

Güne alıcılı olarak başlayan Bitcoin’in Binance verilerine göre önündeki ilk engelin 5.130 dolar seviyesinde olması olasıdır. Öğleden sonraki hareketlerde 5.130 doların üzerinde bir 4 saatlik kapama, BTC’nin 5.180 dolara doğru hareket etmesini sağlayabilir.

Mevcut işlem hacimlerinde BTC’nin gün içi işlemlerde en yüksek yukarıda bahsettiğimiz seviyelere ulaşması beklenirken aşağı yönlü işlemlerde ise ilk destek seviyesi 5.050 dolar olarak gözüküyor. Bu seviyenin altında bir 4 saatlik kapanış ise BTC’nin 4.965 dolar ve 4.920 dolar desteklerini test edebileceğini görebiliriz. Ayrıca 4.920 dolar seviyesi 4 saatlik görünümde 200 mumluk hareketli ortalamaya denk geldiğinde önemli bir destek noktası olarak dikkat çekiyor.

16 Nisan Bitcoin teknik göstergeleri görünümü

Mevcut hareketleri önemli teknik göstergelere göre değerlendirirsek;

4 saatlik BTC/USD grafiğinde MACD, hafif yönlü olarak negatif konuma geçme eğiliminde olduğunu görüyoruz. Bu yüzden kısa vadeli yükseliş teyidi için 5.130 doları kazanmak oldukça önemli. Buna nazaran Stokastik RSI’nın aşırı satım bölgesine uğramadan yukarı yönlü eğilimi alış hareketlerini destekleyici nitelikte.

Göreceli güç endeksine (RSI) baktığımızda ise 50 seviyesinin hemen altında fakat yukarı eğimli olarak hareket ettiğini görüyoruz. Teknik göstergelerin genel bir özetini yaptığımızda ise yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceği yönünde sinyaller alınırken bu noktada ilk direnç seviyesi olarak tespit ettiğimiz 5.130 doların önemini tekrar vurgulamakta fayda var.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin