Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

16 Ağustos kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

16 Ağustos Cuma, kripto para piyasaları toplam değeri 259 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Dünün aynı saatine göre hafif bir artış görülen piyasalarda son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 68 milyar dolar seviyesinde seyrediyor.

Coinmarketcap verilerine göre ilk 100 kripto parada öne çıkan coin, 97. Sırada bulunan yüzde 15,66 yükselişle şu an 0,0025 dolardan işlem gören XMax oluyor. 78. sıradaki Clipper Coin (CCCX) tokeni bugün de yüzde 11 oranında yükseliş ile dünkü yükselişini devam ettirerek dikkat çekiyor.

Son 24 saatte en çok kaybettiren kripto paralar arasında yüzde 12 seviyelerinde değer kaybı yaşayan Quant, ICON ve VestChain bulunuyor. Dün en çok kazandıranlar arasında bulunan ICON (ICX), böylece dünkü değerini koruyamadığını görüyoruz.

Piyasayı yüzde 68,4 oranında domine eden kripto para Bitcoin ise dalgalı seyrini devam ettiriyor. BTC, şu an yüzde 1,57 oranında artışla 9.946 dolar seviyesinden işlem görüyor.

16 Ağustos Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin, dün kapanışa doğru yukarı yönlü bir hamle yaparak 10,460 dolar seviyesine kadar yükselse de yeni günde gelen satıcılı işlemlerle yeniden hızlı bir düşüşe geçti. Asya piyasalarının açılması ile gelen yüksek miktarlı satışlar, BTC’nin dolar karşısında 9,750 dolara kadar düşmesine neden oldu.

9.750 dolar ise BTC için kritik bir destek noktası olarak kalmaya devam ediyor. Bu seviyeden gelen tepki alımları ile Bitcoin, şu an yine 9.950 dolar seviyesine kadar çıkarak mevcut destek alanına girmiş durumda. Özellikle toparlanma sinyalleri gelmeye başladığında gelen satışlar panik havasının hala devam ettiğini gösteriyor. Bitcoin’de düşüşlerin 9.900 – 9.750 dolar bandında karşılanması ise alttan yüksek miktarlı alışların devam ettiğini gösteriyor.

Son olarak 10.050 – 10.150 doların altında bir günlük kapanış daha gelmesi, satış baskısını daha da artırarak Bitcoin’in kayıplarını artırabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin