Rusya Bitcoin ve kripto para ticaretine yeşil ışık yakıyor
Rusya Bitcoin ve kripto para ticaretine yeşil ışık yakıyor

15 ülkeden madenciler Rusya’ya bilgi verecekler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 ülkeden kripto para madencileri, Rus parlamenterlere kripto para birimlerinin nasıl işlendiğini anlatacaklar ve maden yönetmeliğine özgü yaklaşımlarını tartışacaklar..

Bu önemli toplantıdan sonra Rus hükümeti, 28 aralıkta sunulacak olan kripto para mevzuatı için öneriler hazırlamayı planlıyor.

Rusya Madencilere Ev Sahipliği Yapıyor

Bilim Kurulu Komisyonu Başkan Yardımcısı Boris Chernyshov, Rus hükümeti ile birlikte kripto para madencileri için bu hafta başlarında yapılacak olan küresel toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Geçen hafta düzenlenen basın toplantısında, 15 ülkeden madencilerin parlamento üyelerine kripto paraların nasıl işlendiğini ve her ülkede nasıl düzenlendiğini anlatacakları söylendi. Açıklamadaki detayları Ria Novosti şu şekilde söyledi:

”Etkinliğe hem Rus tarafından hem de yabancı ülkelerden temsilciler katılıyor. Ana tema, kripto para dünyasının tartışılması. On beş ülke katılımı onayladı. Birleşik Devletler, Hindistan, İsrail, Ermenistan ve Türkiye’den temsilciler burada sunum yapacaklar. Oturumlar sırasında diğer temsilciler de konuşacak.”

Bu toplantının sonuçlarına dayanarak, Rus düzenleyicileri, “tavsiyeler hazırlamak, Rusya Federasyonu ve diğer uzmanlaşmış ülkelerin hükümetine başvuruda ve yasal girişimde bulunmak” için hazırlık yapmayı planlıyor.

Rusya Bu Ay Tasarıyı Sunuyor

Anatoly Aksakov’a göre, kripto para birimleri ve (ICO) düzenlemesi için yapılan tasarı 28 aralıkta sunulacak.

Aksakov’un geçen hafta başka bir açıklamasında: ”Bugün, taslak kanunun sunumundan önce önemli noktaları vurgulayacağımız küçük bir çevrede toplantı yapacağız.” dediği belirtildi.

Tasarı hakkında Vedomosti:

”Bana göre, bu mülkiyet (kripto para) bir finansal araç, bir finansal varlıktır. Dolayısıyla, tirajına katma değer vergisi uygulanmamalıdır.” diyor.

Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ekim ayında kripto para yönetmeliğinin gelecek yılın Temmuz ayına kadar uygulanmasına karar verdi. Tasarı sunulduktan sonra, belgenin uzman tartışması başlayacak ve başkan “Mart ayında sanırım kabul edilecektir.” dedi.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin