Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor
Temel Bitcoin fiyat göstergeleri, boğaların bu seviyeyi satın aldığını gösteriyor

15 Aralık günün kripto para haberleri: Bugünün en önemli gelişmeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Günlük kripto para özeti ve blok zinciri ile ilgili haberleri derledik. 15 Aralık günün kripto para haberleri ile sizlerleyiz.

15 Aralık günün kripto para haberleri

Bankacılık haberleri

İtalyan bankacılık devi Banca Generali, müşterilerine Bitcoin (BTC) velayeti sunmasıyla birlikte, kripto saklama mücadelesine girdi. 79 milyar doların üzerinde varlığa sahip olan ve esas olarak servetlerini korumak isteyen varlıklı müşterilere hitap eden banka, basın açıklamasında, Conio adlı bir kripto ve fintech firması ile bir anlaşma imzaladı. Anlaşmaya göre Banca Generali bankası, Conio’da 14 milyon dolarlık hisse satın aldı. İkincisi, 2015 yılında San Francisco’da kuruldu, ancak öncelikle İtalya merkezli müşterilere hitap ediyor.

New York merkezli özel bir dijital banka olan Quontic, ABD’deki Bitcoin Rewards banka kartı sunan ilk FDIC sigortalı finans kurumu olduğunu söyledi. Şirket, kurumsal yatırımcılara kripto hizmetleri sunan ve Quontic’e BTC ödüllerini yönetmek için bir saklama platformu sağlayacak olan Stone Ridge tarafından işletilen bir yan kuruluş olan NYDIG ile ortaklık kurduğunu söyledi.

Borsa haberleri

Nobuaki Kobayashi, iflas eden Mt.’nin işlerini yürüten mütevelli Gox kripto borsası, bugün bir taslak rehabilitasyon planı hazırladığını söyledi. Tokyo Bölge Mahkemesi ve bir müfettiş, taslak rehabilitasyon planını gözden geçirecek ve planla ilgili işlemlerine devam edip etmeyeceğine karar verecek.

Kripto ödeme haberleri

Motosiklet üreticisi Soriano Motori, artık bir ödeme şekli olarak kriptoyu kabul ettiğini söyledi. İspanyol havacı ve motosiklet öncüsü Ricardo Soriano’nun adını taşıyan klasik Soriano motosiklet markasından “yeniden doğmuş” olan firma, yaptığı basın açıklamasında, bu süreçte kripto borsası Coinbase ile birlikte çalıştığını söyledi. Motosiklet üreticisi, en yeni üç elektrikli motosiklet modelinin artık Coinbase ile entegre teknolojiyi kullanarak BTC, Ethereum (ETH) ve üç altcoin ile ödeme yapmak isteyen müşteriler için satın alınabileceğini söyledi.

Düzenleme haberleri

Estonya Mali İstihbarat Birimi, 1.000’den fazla sanal para şirketinin faaliyet lisansını geri çektiğini söyledi. Estonya’da halen aktif olan ve çoğunlukla diğer ülkelerden müşterilere sanal para birimi hizmetleri sunan yaklaşık 400 şirket var.

Eskiden Yandex.Money olarak bilinen Rusya’nın YooMoney e-ödeme platformu, bir Telegram gönderisine göre kripto borsasına bağlı hesapları engellemeye çalışacak. Platform, ülke çapındaki binlerce satıcı ortağıyla Rusya’nın en büyük e-ödeme çözümlerinden biridir. Yerli internet devi Yandex ve ülkenin en büyük bankası Sberbank tarafından ortaklaşa oluşturuldu. Ancak kaynak, yeni hareketin, platformun kriptoyu bir ödeme şekli olarak yasaklayan yeni bir yasa doğrultusunda kripto ile ilgili tüm bağlantıları keseceğini göreceğini söyledi. Söz konusu mevzuat 1 Ocak 2021’de yayımlanıyor.

Blockchain haberleri

Dünya Ekonomik Forumu’nun Madencilik ve Metaller Blok Zinciri Girişimi, gömülü sera gazı emisyonlarını izlemek için dağıtık defter teknolojisini kullanan bir konsept kanıtı yayınladıklarını söyledi. COT adlı bir Karbon İzleme Platformu olan konsept kanıtının başarılı bir şekilde tamamlanması, madenden nihai ürüne kadar emisyonların izlenebilirliğini sağlamaya yardımcı olmak açısından kritik olacak.

Ticaret haberleri

BTC ticareti ve ödünç verme için merkezsiz bir platform olan Sovryn, artık “izinsiz, yazılı olmayan ve sansüre dirençli bir şekilde” BTC ticareti yapmanın “halka tamamen açık” olduğunu söyledi. Ayrıca yakında merkezsiz bir yönetişim platformu başlatmayı da bekliyorlar. Sovryn, Bitcoin destekli akıllı sözleşme platformu RSK üzerinde geliştirildi.

Günün kripto para haberleri arasında sizce en önemli gelişme hangisi? Yorumlarda görüşlerinizi bizimle paylaşın.

Bu arada Bitcoin 20.000 doları geçebilecek mi sorusunun yanıtı için buradaki yazımızı inceleyebilirsiniz.

cryptonews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin