Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

15 Ağustos kripto para piyasaları özeti ve Bitcoin’de son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Ağustos Perşembe, kripto para piyasalarında hızlı fon çıkışları dikkat çekiyor. Kripto para Pazar değeri son 24 saatte 285 milyar dolardan 255 milyar dolara kadar geriledi. Yaklaşık 30 milyar dolarlık fon çıkışı, Bitcoin ve altcoinleri derinden etkiliyor.

İlk 100 kripto parada 6 coin harici geri kalanın negatif bölgede olduğunu görüyoruz. 48. Sırada bulunan ICON (ICX) bu kayıp döneminde yüzde 20 ve 79. Sırada bulanan Clipper Coin (CCCX) yüzde 15 getirileri ile piyasadan ayrışan kripto paralar oluyor. En ciddi kayıp ise yüzde 19 düşüş ile 33. Sırada bulunan Bitcoin Gold (BTG) coininde görülüyor.

Yüksek sermayeli kripto paralar arasında ise çift haneli kayıplar dikkat çekiyor. Dolar karşısında ciddi kayıplar yaşayan altcoinlerin Bitcoin karşısında ise BTC’nin de değer kaybından dolayı kısıtlı kalıyor.

Bitcoin ise son 24 saatte yüzde 7 gibi bir kayıp ile coinmarketcap verilerine göre 9.840 dolardan işlem görüyor. Binance borsasında ise BTC, henüz 10.000 dolar seviyesinin hemen üzerinde 10.095 dolardan el değiştiriyor.

15 Ağustos Bitcoin Fiyat analizi

Yaklaşık bir haftadır düşüş trendinde olan Bitcoin, son zirve seviyesi 12.330 doları gördükten sonra satış görmeye başladı.  Son bir haftada yaklaşık yüzde 20 kayıp gören en büyük kripto para, piyasayı aşağı çekmeye devam ediyor.

29 Temmuz tarihindeki son dip seviyesi 9.420 dolar ve son zirve seviyesi 12.330 dolar baz alınarak hesaplanan Fibonacci değerlerine göre Bitcoin, şu an düzeltme aşamasındaki son destek seviyesi olan Fib 0,786 değerini test ediyor. Bu değer 10.040 dolar seviyelerinde olup BTC için önemli bir destek alanı olarak çalışabilir. Bu seviyenin hemen altında ise 100 günlük hareketli ortalama bulunuyor. 100 günlük MA, 9.652 dolar seviyesinde hesaplanıyor olup aradaki yaklaşık 90 dolar kadar kısa bir bant, BTC’nin en önemli destek alanı olarak takip edilebilir. 9.650 doların altında bir günlük kapanış kayıpların daha da artmasına neden olabilir.

Daha önce iki kez destek olarak çalışmış olan 9.650 dolar seviyesinde bu kez alıcı bulunamaması BTC’yi 8.650, 8240 ve 7.650 dolardaki destek noktaları bekliyor.

Önemli teknik göstergelere baktığımızda ise Stokastik RSI ve MACD negatif bölgede satışların bir süre daha devam edeceği yönünde sinyaller üretirken RSI, 42 seviyesi ile bu iki göstergeyi destekliyor. Düşüş hareketinin yavaşlayıp toparlanma belirtileri için RSI’nın 50 seviyesinin üzerinde hareket etmesi ve Stokastik RSI’ın aşırı satım bölgesinden çıkması takip edilmelidir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin