Eski Beyaz Saray çalışanından şok iddia! ABD'den Bitcoin ETF hamlesi mi geliyor?
Eski Beyaz Saray çalışanından şok iddia! ABD'den Bitcoin ETF hamlesi mi geliyor?

15.000 dolara ulaşan Bitcoin artık PayPal, Coca-Cola, Netflix ve Disney’den daha büyük

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, son aylarda 190 milyar dolardan 280 milyar dolara yükseldi ve piyasa değeri bazında bankalar da dahil olmak üzere bazı büyük şirketleri geride bıraktı.

Bitcoin artık daha değerli

Bu yılın Eylül ayının başlarında, BTC fiyatı 10.000 $ civarında seyrederken, Bitcoin’in (BTC) piyasa değeri yaklaşık 190 milyar dolar civarında seyrediyordu.

Ancak son iki ayda Bitcoin’in fiyatı 15.000 doların üzerine çıktı. Bununla birlikte, Bitcoin’in piyasa değeri 190 milyar dolardan yaklaşık 280 milyar dolara çıktı. Bu seviye artık Bitcoin’i çoğu büyük ABD şirketinden daha değerli kılıyor.

Bitcoin fiyat grafiği - Kripto Para Haber
Bitcoin fiyat grafiği – Kripto Para Haber

Bitcoin, ABD’deki en büyük 18. ticari şirkete eşdeğer

Bitcoin’in değerlemesi ABD’deki halka açık firmalarla karşılaştırılırsa, 18. en büyük firma olduğu anlamına geliyor.

ABD’deki en büyük 17. şirket, 306 milyar dolarlık piyasa değeri ile Home Depot’tur. Verizon, 242 milyar dolarlık değerlemeyle geride kalıyor ve Bitcoin arada büyük bir boşluk bırakıyor.

Bitcoin’in piyasa değeri şu anda yaklaşık 280 milyar dolar olduğu için, ABD’deki ilk 17 dışındaki tüm şirketlerden daha büyük.

Son aylarda Bitcoin’in aştığı şirketler arasında Netflix, PayPal, BofA, Coca-Cola, Salesforce ve Disney gibi bazı büyük isimler yer alıyor.

Piyasa değerine göre ABD'deki en iyi şirketler - Kripto Para Haber
Piyasa değerine göre ABD’deki en iyi şirketler – Kripto Para Haber

Bitcoin, değerleme açısından ABD’deki en büyük üç finans kurumunun, yani Visa, Mastercard ve JPMorgan’ın gerisinde. Lider kripto para biriminin üçünü de aşması için 23.000 $’a veya 426 milyar $’lık bir piyasa değerine ulaşması gerekir.

Bununla birlikte, Bitcoin’in 2 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli şirketi Apple’ı yakalayabilmesi için BTC’nin fiyatı 120 bin dolar civarında bir yere ulaşması gerekiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin