13 Mart’taki kripto para çöküşüyle ilgili akılalmaz bir istatistik ortaya çıktı
13 Mart’taki kripto para çöküşüyle ilgili akılalmaz bir istatistik ortaya çıktı

13 Mart’taki kripto para çöküşüyle ilgili akılalmaz bir istatistik ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mart ayında kripto para piyasalarında yaşanan çalkantının ardından döneme ilişkin çok çarpıcı veriler ortaya çıkmaya başladı. Kripto haber sitesi The Daily Hodl tarafından derlenen ve borsaların mart ayında nasıl bir yoldan geçtiğini araştıran incelemenin özetine ilerleyen satırlarda ulaşabilirsiniz.

Çöküş günüyle ilgili en dikkat çeken istatistiklerden biri ise hacimlerin 13 Mart tarihinde kripto para tarihinin en yüksek seviyesine ulaşması oldu.

Kripto para birimleri tarihinin en yüksek günlük hacmi kaydedildi

12-13 Mart’ta meydana gelen büyük düşüş, günlük hacimlerin tek bir günde (13 Mart) 75,9 milyar dolara ulaştığını gördü. Bu miktar, kripto para birimleri tarihinde kaydedilen en büyük günlük hacim.

Bu rakamın çoğu, üst seviye borsalardan (54,3 milyar dolar) geldi. En üst seviye borsalardan alınan hacim toplam 21,6 milyar dolar (%28.5): kaydedilen en yüksek seviye hacimlerden biri.

Aralık 2019’dan bu yana, üst düzey borsalardan gelen hacimler aylık bazda artmaya devam etti. Mart ayında, en büyük borsaların çoğunun hacmi ortalama %35 arttı (Şubat ayına göre).

Türev satış hacmi, şubat ayına göre %5 artarak mart ayında 600 milyar dolar olarak gerçekleşti. En büyük türev oyuncuları arasında OKEx, BitMEX, Huobi ve Binance var. Bu dördü toplam 514 milyar doları temsil ediyor (Mart ayı türev pazarının %86’sı).

Binance ve FTX, mart ayında aylık satışların sırasıyla %27 (95,8 milyar dolar) ve %94 (35,8 milyar dolar) arttığını gördü. Binance ve FTX başlangıçta birlikte ocak ayında %14’lük pazar payını temsil ediyordu ancak mart ayında yaklaşık %22’yi temsil etti.

Türev ürünlere yönelik kurumsal iştahın BTC çöküşünden sonra hızla düştüğü ve CME’nin şubat ayına göre %44 hacim kaybettiği görülüyor. Ticaret hacmi, şubat ayında 13,1 milyar dolara karşılık, mart ayında 7,36 milyar dolara ulaştı.

dailyhodl

Merkez bankalarının agresif politikaları kripto para piyasaları için olumlu mu?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin