13 Haziran kripto paralar için kritik bir gün!
13 Haziran kripto paralar için kritik bir gün!

13 Haziran kripto paralar için kritik bir gün!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasını çevreleyen volatilite bir dizi faktöre bağlanabilir. Saldırıya uğrayan borsalar, kötü yorumlar, yeni özelliklerin kullanıma sunulmasında yanlış adımlar ve tümü değerleri etkileyebilir. Diğer bir faktör ise, hükumet düzenlemelerinin yokluğundan kaynaklanan yatırımcı güvensizliğidir. Yatırımcılar ve kripto seveler, bir noktada yetkililerin kripto paraların lehine ya da aleyhine tutum alacağını bilemezler ve bu topluluğun büyük bir kısmı için endişe vericidir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)’nun 13 Haziran da düzenleyeceği Georgia Devlet Üniversitesi’ndeki bir yatırımcı konferansı, bazı şeyleri değiştirecek gibi görünüyor.

13 Haziran kripto paralar için kritik bir gün!

13 Haziran’da SEC, üniversitede bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte topluluk üyeleri, ajansın üyeleriyle gayri resmi tartışmalara katılacak. Kripto para birimlerinden finans teknolojilerine kadar neredeyse her şey tartışmaya açık olacak. Etkinlikte beş SEC Komisyoneri yer alacak. Etkinliğe; gençler, askerler, kentsel ve kırsal kesimdeki insanlar, emeklilik için tasarruf edenler ve yaşlılar, güneydoğu bölgesinin farklı dinamiklerinde yer alan insanları vb. her yaş ve kesimden insan davet edildi.

SEC’in, kripto paralara ve özellikle de ICO’lara karşı güçlü bir duruş sergilediği konusunda kuşku yok. Bununla birlikte, pozisyonlarının mutlaka bir anti-kripto olmaktan ibaret olmadığına dikkat edilmeli. Daha ziyade SEC’in duruşu, anti-dolandırıcılığı temsil ediyor. SEC, kripto para biriminin geçerli bir para birimi olacağını kabul ediyor.  Ancak ajans dolandırıcılık içeren kripto para birimlerini oyun alanı dışında bırakmayı istiyor.

SEC’in etkinliği, kripto para sektörünün çok ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlayabilir

Kripto para sektörüne düzenlemelerin getirilmesi, volatilitenin azalmasına ve sektörün büyümesine yardımcı olabilir. Yasal mevzuat uyumuna yardımcı olmak için araçlar yaratan bir şirket olan Gecko Governance’in CEO’su Shane Brett, geçtiğimiz günlerde kurumsal paranın kripto para birimine enjekte edilmeye hazır olduğunu fakat yasal gözetim eksikliği bulunduğunu, bunun da yatırımcıları körfezde tuttuğunu söyledi.

SEC’in etkinliği, kripto paralarla ilgili yönetmeliklerde nereye varıldığıyla ilgili kripto para sektörünün çok ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlayabilir. Düzenleyici parametrelerin oluşturulmasında mutlaka dikkate alınması gereken bir dizi faktör vardır: işlemlerin kaydedilmesi, denetim-uyumlu sistemler, raporlama kuralları, vb. Etkinlik sırasında bu düzenlemeler konusunda bazı detayların paylaşılması bekleniyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin