12Nisan kripto para haberleri
2:28

12Nisan Günün öne çıkan kripto para haberleri serisi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’nin en büyük ticari kuruluşlarından Yıldız Holding’in başında bulunan Murat Ülker, Linkedin sayfası üzerinden kripto para sektörüyle ilgili bir yazı yayınladı. Yazıda Metaverse, Blockchain ve NFT’lerden de söz ediliyor. Geçen ay pek çok kitap okuduğunu belirten Ülker, yeni yazısında “İslam Hukuku Açısından Kripto Paralar ve Blockcahin Teknolojisi” isimli kitaba dair görüşlerini paylaştı. “Madeni paralardan kağıt paralara geçiş sürecinde de kağıt paraların güvenilirliği sorununun hararetle tartışılmış olması kuvvetle muhtemeldir… Aynı şekilde kağıt paradan elektronik paraya geçişin de sancısız olduğu söylenemez. Elektronik paraya dair meseleleri henüz hazmedememişken şimdi de kripto para kavramı küçük tasarruf sahiplerinden büyük devletlere varıncaya kadar hepimizin gündemine girdi… Bitcoin ve kripto paralara yönelik büyük ilgi başta Körfez ve Güneydoğu Asya bölgeleri olmak üzere Müslüman coğrafyanın da başlıca tartışma konularından biri haline gelmiştir.” “Bugünün para teknolojisinin geldiği noktada paralar, metal parayı temsil eden kağıt paralar, krediye dayalı paralar, elektronik (dijital) para, kripto para olarak ayrılmaktadır, diyen yazar; elektronik parayı, banka hesaplamalarına muhtaç olmadan işlemlerde kıymetinin elektronik biçimde teknik bir cihaza depo edilmesi, ödemelerde ise hamiline yazılı bir senet gibi kullanılması esasına dayanır, diye tanımlıyor. Kripto ya da sanal para için Avrupa Merkez Bankası tanımı şöyle: Bir merkez bankası ya da e-para kuruluşunca ihraç edilmemiş, bazı durumlarda paraya alternatif olarak kullanılabilen bir değerin dijital temsilidir.” Türkiye’nin en zengini Sanayici ve iş insanı kimliğiyle tanınan Ülker, 2021 yılındaki 6,3 milyar dolar servetiyle Türkiye’nin en zengin kişisi, dünyanın ise en zengin 421. kişisi unvanına sahip. Murat Ülker’in babası Sabri Ülker, 1944 yılında Yıldız Holding’i kurdu. 63.500 çalışanıyla Yıldız Holding, bünyesinde Ülker başta olmak üzere pek çok önemli markayı barındırıyor.

Elinde tutan sabretsin! Shiba coin için bomba bir lansman geliyor! Shiba Inu (SHIB), Metaverse planının etrafındaki proje sayesinde 2022’nin ikinci çeyreğinde fırlamaya hazırlanıyor. Shiba coin tarafında yaşanılan gelişmeler yeniden topluluğu harekete geçirebilir. 2022 yılında devam eden yakım işlemlerine Metaverse tabanı eklenerek proje çok amaçlı kendini geliştirmeye devam ediyor. Şimdi ise lansman söylentisi birinci ağızdan doğrulandı. Birkaç gün önce Milkshake, geliştirici ekibinin Shib portalı, Shibarium ve Shibaswap V2 yaklaşan projeler üzerinde çalıştığını açıkladı. Shiba Inu ile Shibarium projesi üzerinde çalışan bir ekip olan Unification, bir atılımın yakınında olduklarını paylaştı. Bir Medium gönderisinde, Shibarium TestNet’in “önümüzdeki aylarda” piyasaya sürüleceğini açıkladılar. Birleştirme ayrıca, testnet’ten sonra herkese açık bir beta sürümünün yayınlanacağını da ekledi.

Shiba coin, TestNet ile ralliyi tetikleyebilir

Yoğun mesai harcayan Shiba ekibi, her alanda projeyi geliştirmeye çalışıyor. TestNet ile beraber yeni bir lansman ortaya atıldı. Ancak ekip belirli bir tarih vermekten kaçındı. Shibarium, Shiba coin belirteci ve topluluğu için premium L2 olarak çalışacak. Ayrıca bu projenin oyun için yapılan hızlı ve düşük maliyetli işlemlere olanak sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Shiba coin kaç TL? 1 Shiba coin şu an TL cinsinden 0,00034’e denk gelmektedir. SHIB/TRY paritesi olarak hem global hem yerel borsalardan alış ve satış yapılabilmektedir.

Shiba coin geleceği Meme coin, 2022 yılına hedefleri olan bir varlık olarak karşımıza çıktı. Bu zamana kadar yaptıklarıyla başarısını gösterdi. Bundan sonra ise yakımların daha hızlı olması topluluk tarafından bekleniyor. Ayrıca TestNet sayesinde Shiba coin daha da büyüme potansiyeline sahip olabilir. Ekip, ikinci özel Alpha TestNet üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Son kullanıcı etkileşimi için gerekli araçları geliştirmek için kullanılacaktır. Araçlar listesi, token transfer köprüsünü, cüzdanları, blok kaşiflerini ve daha fazlasını içeriyor. Ancak Unification, ekibe geri bildirim sağlayacak güvenilir test kullanıcılarına bazı özel davetiyeler gönderiyor.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin