Son düşüşle beraber Ethereum için alım fırsatı mı doğdu? Analist açıkladı
Son düşüşle beraber Ethereum için alım fırsatı mı doğdu? Analist açıkladı

120 dolarlık Ethereum göndermek için 9.500 dolar işlem ücreti ödediler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Ethereum kullanıcısı, yalnızca 120 dolar göndermek için yanlışlıkla 9.500 dolar işlem ücreti ödedi. Reddit’te “Proudbitcoiner” olarak tanınan kullanıcı, işlemin “hayatını mahvettiğini” söylüyor ve şimdi çaresizce madencilerden parayı iade etmelerini istiyor.

GAS sorunsalı Ethereum kullanıcısının hayatını mahvetti

Reddit’te 4 Kasım’da yayımlanan bir gönderiye göre, Proudbitcoiner yanlışlıkla yanlış işlem ücreti yazdığını ve bunun da hedeflenen boyutun yaklaşık 80 katı tutarında bir transfere sebep olduğunu söyledi. Kullanıcının “GAS limiti” yerine “GAS fiyatı” kısmına 20.000 yazdığı öğrenildi.

Ethereum cüzdan Metamask aracılığıyla Uniswap’ta token takas eden kullanıcı, yaklaşık 10.300 dolara tekabül eden 23,5 ETH ödedi. İşlem yapıldığında ETH işlem ücretleri ortalama 1,07 dolardı.

Fonlar, kripto madencisi Bitfly’nin bir birimi olan madencilik havuzu Ethermine tarafından hemen cebe atıldı.

Proudbitcoiner hatayı şöyle özetliyor:

Metamask, önceki işlemimde GAS limiti alanını doğru miktarla doldurmadı ve bu işlem başarısız oldu. Bu yüzden bir sonraki işlemde manuel olarak değiştirmeye karar verdim, ancak GAS limiti giriş alanına 200000 yazmak yerine, GAS fiyatı alanın yazdım. Hayatım mahvoldu.

GAS ve Gwei nedir?

Ethereum blok zincirindeki işlem ücretleri “gas” olarak ödeniyor ve birçok insanın kafasını karıştırabilecek bir sistem olan “gwei” ile ölçülüyor. GAS, madenciler fiyat eşiğini kabul ettiği sürece ağ üzerinde bir işlem gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

Kullanıcılar, işlem başına harcamak istedikleri maksimum GAS miktarı için sınırlar belirleyebiliyor. “Gwei” adı verilen küçük miktarlarda eter ile gösterilen “GAS fiyatı” ile birleştiğinde, ikisi Ethereum ağındaki işlem başına ücreti belirliyor.

Parayı geri ödemek zorunda değiller

Madenciler en yüksek ücretli işlemlere öncelik verdiğinden, Proudbitcoiner’ın transferi saniyeler içinde işlendi. Şimdi ise madencinin parayı geri vermesini istiyor:

Twitter’da Ethermine ile iletişime geçtim, CEO’ları Peter Pratscher ile Twitter üzerinden iletişime geçtim, buraya pek çok şey yazdım. Fikirlerim tükendi. Ethermine, işlemimin bir parçası olan bloğu kazdılar ve bunu iade etmek isteyip istememeleri onların iyi niyetine bağlı.

Ethermine parayı geri ödemek zorunda değil. Haziran ayında 2,6 milyon dolarlık bir işlem ücretinde benzer bir sorunla karşılaştığında, madenci parayı sahibine geri ödemek niyetiyle dört gün boyunca elinde tuttu ancak daha sonra blok ödülünü havuzundaki madencilere dağıttı.

Ethermine’in ana firması Bitfly ise gelecekte bu tür hataları araştırmayacağını veya iade etmeyeceklerini söylemişti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin