12 milyon İranlı kripto paraya sahip, yatırımcılar hakkında neler biliniyor?
12 milyon İranlı kripto paraya sahip, yatırımcılar hakkında neler biliniyor?

12 milyon İranlı kripto paraya sahip, yatırımcılar hakkında neler biliniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimleri, İranlılar arasında popüler bir yatırımdır ve tahminler, halihazırda bir kripto paraya sahip olanların sayısının 12 milyondan yüksek olabileceğini gösteriyor. Bunlardan birinin CEO’su, İranlı yatırımcıların çoğunluğunun yerel kripto borsalarının hizmetlerini tercih ettiğini iddia ediyor.

Kripto dünyasının çoğu için uygun kuralların olmamasına ve hükümetin konuyla ilgili duruşuna rağmen, son aylarda ve yıllarda giderek artan sayıda İranlı merkezi olmayan dijital paraya yatırım yapıyor. Ülkenin kripto borsalarından Bitestan’ın CEO’su Hamed Mirzaei konu ile alakalı şu açıklamayı yaptı:

Tahmini yedi ila 12 milyon İranlının kripto parası var. Bu gerçekten güzel bir sayı. Bu sayının zaman içerisinde giderek artacağını da düşünüyorum. İranlıların günlük kripto işlemlerinin 30 ila 50 trilyon riyal (181 milyon $) arasında olduğu tahmin ediliyor.

İran ve kripto para benimsenmesi

Mirzaei’nin detaylandırdığı bu miktar, İslam Cumhuriyeti’ndeki tüm sermaye piyasası işlemlerinin toplamından daha yüksek. Mirzaei’nin yorumları, bu yılın başlarında İranlı yetkililerin geleneksel pazarlardan sermaye çeken kripto varlıkları konusundaki endişelerini dile getirmesinden sonra geldi. 

Mayıs ayının başlarında, dijital para ticaret platformları, anlaşmaların geçen yazdan bu yana önemli bir düşüş gördüğü borsanın değişken durumundan yararlanmakla suçlandı. O sırada İran Merkez Bankası, İranlılara kripto para biriminden kaçınmalarını tavsiye ederek, bu yatırımların risklerinin kendilerine ait olacağı konusunda uyardı.

O ayın ilerleyen saatlerinde parlamento yönetimi, Ulusal Vergi İdaresi’nden İran kripto para borsalarının sahiplerinin profilini çıkarmasını ve rapor vermesini istedi. Meclis Başkanı Mohammad Baqer Qalibaf, kripto ticaretine yasak getirmenin yeterli olmadığını belirtti ve CBI’ı sektör için kesin düzenlemeler geliştirmeye çağırdı. Temmuz ayında İslami Danışma Meclisi üyeleri, döviz piyasasına ilişkin kuralların kabul edilmesini amaçlayan bir yasa tasarısı önerdiler.

İranlı teknoloji şirketleri, bu yıl hükümetin kripto borsalarının operasyonlarını engelleme girişimlerine karşı olduklarını ifade ederek, kripto ticaretine ilişkin kısıtlamaların İran’ın gelişiminden mahrum bırakacağı konusunda uyardı. Ayrıca Startuplar, kripto ticaretinin yasa dışı olmadığı konusunda ısrar ediyor ve yasa koyucuları ve düzenleyicileri, yaptırım uygulanan ülkenin merkezi olmayan para transferlerinden yararlanmaya devam etmesine izin veren kurallar benimsemeye çağırdı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin