kripto piyasaları bank of amerika

Bank of America ‘resesyon şoku’ konusunda uyardı. Kripto piyasalarına nasıl yansıyacak? Önemli detaylar analizde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Kripto piyasaları ABD’nin para sıkılaştırma politikası sonucu daha çok ilgi görebilir. Bank of America stratejistleri, yakın tarihli bir haftalık araştırma notunda, Federal Rezerv’in “artan enflasyonu” frenlemeye yardımcı olmak için para politikasını sıkılaştırmasıyla ABD ekonomisinin bir resesyona girebileceği konusunda uyardı.

Yatırımcıların faiz beklentisi, 50 baz puan artırım

Çarşamba günü Federal Rezerv, varlıklarını Mayıs başındaki toplantısında 9 trilyon dolarlık bilançosundan önceki sıkılaştırma egzersizinde yaptığının iki katı hızda çekeceğini söyledi. Kaynaklara göre, yatırımcıların büyük bir çoğunluğu merkez bankasının kilit faiz oranını 50 baz puan artırmasını da bekliyor.

Hartnett: “Resesyon şoku geliyor”

BofA baş yatırım stratejisti Michael Hartnett müşterilerine notunda, “‘Enflasyon şoku’ kötüleşiyor, ‘faiz şoku’ yeni başlıyor, ‘resesyon şoku’ geliyor” dedi. Bu bağlamda nakit, oynaklık, emtia ve kripto piyasalarındaki para birimlerinin tahvil ve hisse senetlerinden daha iyi performans gösterebileceğini de sözlerine ekledi.

“Hisse senetlerinden ve tahvillerden daha iyi sonuç verecek.”

Ekonominin başka bir durgunluk yönünde ilerlemesi durumunda, kriptonun alternatif varlık sepetiyle birlikte geleneksel varlıklardan daha iyi performans göstermesi bekleniyor. Başka bir deyişle, kripto ve emtialar, Hartnett’in belirttiği gibi hisse senetlerinden ve tahvillerden daha iyi sonuç verecek.

Ancak enflasyon endişeleri arasında 2021’in ikinci yarısını da hatırlamamız gerekiyor.

bank of amerika kripto

JP Morgan analistleri, geçen yılın kaydedilen en yüksek enflasyon seviyelerine benzer şekilde, kripto piyasalarındaki yükselişi Ekim ayındaki enflasyon korkularına bağlamışlardı.

Bitcoin enflasyondan korunma aracı mı?

Bir JP Morgan temsilcisi, “Yatırımcılar arasında enflasyon endişelerinin yeniden ortaya çıkması, bitcoin’in enflasyon riskinden korunma aracı olarak kullanılmasına olan ilgiyi yeniledi” dedi.

Enflasyon resminin korkunç görünmeye devam ettiği göz önüne alındığında, aynı senaryonun tekrarlanması ihtimal dışı olarak görülmüyor. Bitcoin ve diğer birçok kripto para biriminin Ekim-Kasım aylarında tanık olduğu rekor ralliye rağmen Aralık ayı sonunda düşüş yaşadı.

Yükselen bir hisse senedi-kripto korelasyonu sonucu değiştirir mi?

Ancak borsada öngörülen durgunluk ve düşüş kriptonun değerini de düşürürse ne olur?

Federal Rezerv para politikalarını sıkılaştırmaya ve faiz artırımına gitmeye devam ederken, hisse senetleri düşüş eğilimi gösteriyor. Bu yılın başlarında, IMF yorumları da dahil olmak üzere birçok analist, hisse senedi ve kripto piyasaları arasında şimdiye kadarki en yüksek korelasyonu kabul etti.

IMF raporunda, “Artan kripto-stok korelasyonu, bu varlık sınıfları arasında yatırımcı duyarlılığının yayılma olasılığını artırıyor” dedi.

https://twitter.com/PeterSchiff/status/1510777643779739648?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510777643779739648%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbeincrypto.com%2Fbank-of-america-warns-of-recession-could-crypto-outperform-stocks%2F

Amerika’da kripto piyasaları 2.sırada geliyor

Amerikalı yatırımcıların bileşimine bakarsak, eMoney Advisor tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, vatandaşların %65’inin aktif olarak yatırım yaptığını tespit etti. Bu Amerikalı yatırımcıların %48’i hisse senedi satın alırken, %43’ü tercihini kripto piyasalarından yana kullandı.

CFP’den Celeste Revelli raporda, “Bu varlıkların değer kazanması sistemdeki diğer yatırımcıların talebine bağlı” dedi.

Bu, düzenleyici engellerin bile yatırımcıları yeni varlık sınıfını elinde tutmaktan caydırmak için yeterli olabileceği anlamına gelir. Son zamanlarda, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), kripto ve ilgili faaliyetlerin risklerini ABD bankalarına işaret etmişti.

Gerçekten de, kripto etrafında düzenleyici belirsizlik devam ederken, daha geniş bir kitlenin talebi sınırlı kalabilir. Bu arada varlık sınıfının değer kazanmasının garanti edilemeyeceğini de unutmamak gerekir.

beincrypto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin