11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı
11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

11 yıldır unutulan BTC’ler Bitcoin madencisi tarafından bu hafta satıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 2007 yılında tanıtıldığında insanların büyük çoğunluğu bilmiyordu. Üzerinden birkaç sene geçmesine rağmen yeteri kadar yatırımcısı bulunmuyordu. Ancak fiyat günümüzden oldukça uzaktı. O dönemde ön görüde bulunan azınlıktaki kullanıcılar madencilik yaparak BTC sahibi oldu. Şimdi ise milyon hatta milyar dolarlık zengin olabildi.

17 Mayıs 2010’da 50 Bitcoin alan bir madenci, 11 yıl sonra varlığını ortaya çıkardı. 2010 yılındaki blok ödülünü harcamadı. Madenci ‘uyuyan Bitcoin’leri en son 4 Temmuz 2021’de harcamıştı. 

Çoğu yatırımcının 1 hafta dayanamadığı piyasada madenci tam 11 yıl 5 ay BTC’lerini saklayabildi. Madenci, bozduğu Bitcoin’lerden, %76.249.900’lük bir kazancı gördü.

2010 ‘uyuyan Bitcoin’ blok ödülü harcanalı uzun zaman olmuştu. Cuma günü, 11 yılı geçtikten sonra bir blok ödülü transfer edildi. Cuma günkü 2010 blok ödülü harcamasından önce, aktarılan son 2010 yılı blok, 4 Temmuz 2021 yılında işlemişti.

Eski okul madencileri, bu sene Bitcoin’leri aktif etmeye başladı

‘Uyuyan Bitcoin’ler,’ 2010 yılından 2013 senesine kadar eski okul madenciler  tarafından taşındı. Değeri ise 1 milyar dolar görüldü. Sonuç olarak madencinin USD bazlı yüzde 76 milyon kazanç sağladığı düşünülüyor.

Cuma günü yapılan 2010 blok ödülü hamlesinde satılan BTC’nin değeri 3,1 milyon doların üzerine çıktı. Bitcoin, Cuma günü adet başına 62.237 dolara günü açmıştı.

Bitcoin madencisi, BTC’leri aldığı zaman adet fiyatı 4 dolardı. Madenci kendine söz vererek adetinin fiyatı 0,08 cente gelene kadar harcamayacaktı. Ancak 4 dolardan sonra Bitcoin bir daha bu fiyatı görmedi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin