Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

11 Temmuz kripto para piyasaları özeti – Bitcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Temmuz Perşembe, Kripto para piyasalarında ve özellikle Bitcoin pazarında dün başlayan satışların bugün de devam ettiği görülüyor. Buna göre coinmarketcap verilerine göre öne çıkan rakamlar şu şekilde;

  • Toplam piyasa değeri: 316 milyar dolar ( düne göre değişim: – yüzde 10,86 – 38,6 milyar dolar)
  • Ortalama işlem hacmi: 104,2 milyar dolar
  • BTC pazar payı: yüzde 65,4

Kripto para pazarlarına baktığımızda özellikle yüksek sermayeli kripto paraların çift haneli kayıpları dikkat çekiyor.

İlk 10 kripto parada ağır kayıplar görülürken sadece Binance Coin’in yüzde 4’ün üzerinde yükseliş kaydetmesi dikkat çekiyor.

11 Temmuz Bitcoin fiyat analizi

Dün 13.000 dolara kadar tırmanan BTC/USD paritesi, Türkiye saatine göre öğleden sonra gelen yüklü miktardaki satışlara maruz kaldı. Bitcoin Pazarı bu satışları karşılamayınca piyasanın tersine döndüğünü gördük. Şu an Bitcoin’de yüzde 10 kadar bir gerileme söz konusu ve 4 saatlik BTC/USD grafiğinde 100 mumluk hareketli ortalama seviyesi (11.640) test ediliyor. Dün 11.900 dolar destek seviyesi kırılınca 11.600 dolara kadar sarkan bir grafik görüyoruz.

10 günlük Temmuz hareketliliğine baktığımızda Bitcoin’in dolar karşısında 100 mumluk hareketli ortalamaya iki defa tutunabildiği görülebilir. Piyasanın bu ortalama değerine anlamlı tepkiler verdiği düşünülürse bugün, 3. defa 100 HO seviyesine tutunabilecek olan BTC/USD paritesi bu noktadan toparlanma gösterebilir.

Diğer yandan Temmuz ayı yükseliş trendinin de kırıldığını söylemekte fayda var. Yükselişin devamı için 12.500 dolar seviyelerinin yeniden yakalanması gerekiyor. Satışların devamı halinde BTC/USD paritesi, 200 mumluk hareketli ortalama değeri olan 10.300 doları test etmek için hareket edebilir.

BTC/USD paritesine daha geniş perspektiften baktığımızda ana yükseliş trendinin hala geçerliliğini koruduğunu söyleyebiliriz. Şu an aşırı satımı koşullarını işaret eden stokastik RSI ve negatif bölgede bulunan MACD’den henüz toparlanma sinyalleri alınmıyor. Bu göstergeler ile birlikte RSI göstergesinin 4 saatlik grafikte yönünü yukarı çevirmesi, toparlanma sinyali olarak algılanabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin