Bitcoin rotası belli oldu: Analistler ve CNBC’si ne diyor?
Fiyat kritik üçgen formasyonunda

11 Haziran Bitcoin fiyat görünümü: Fiyat kritik üçgen formasyonunda

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Haziran Bitcoin fiyat görünüm özeti şu şekildedir:

  • Günlük grafikte Bitcoin hala azalan üçgen formasyonu içinde bulunuyor
  • Fiyat destek seviyesini test ediyor ve formasyonun tepe noktasına doğru olası bir çıkış sinyali için yaklaşıyor
  • Teknik göstergeler aşağı yönlü ve satış baskısını gösteriyor
  • Bitcoin günlük grafikte azalan üçgenin alt kısmını test ediyor ve bu yakın zamanda fiyatta bir ayrışmaya neden olabilir

11 Haziran Bitcoin teknik gösterge sinyalleri

100 SMA, uzun vadeli hareketli ortalama 200 SMA’nın altında seyrederek, aşağı yönlü trendi teyit ediyor.  Diğer bir ifade ile aşağı yönlü fiyat kırılması ihtimali yukarı yönlü bir çıkıştan daha yüksek.

Bu durumda Bitcoin potansiyel destek bölgelerine düşebilir.  Bir sonraki potansiyel destek bölgeleri ise 4000 dolar ve daha sonra 2000 dolar olarak gözüküyor. Öte yandan yukarı yönlü bir kırılma hareketli ortalamalarda hala dirençler bulabilirken, ralli muhtemelen grafik modeli kadar olabilir.

RSI göstergesine baktığımızda piyasadaki satıcıların hâkimiyetini gösterircesine düşük seviyelerde devam ediyor. Ancak aynı zamanda RSI’ın aşırı satış bölgesine doğru ilerlemesi satış baskının yavaşlayabileceği şekilde yorumlanabilir. Bu durum alıcıların tekrardan piyasaya girmesi ile sonuçlanabilir.

Stokastik göstergesine baktığımızda aşağı yönlü hareketini görüyoruz. Ve aşırı satım seviyesine inmeden önce hala geniş bir hareket alanı var gibi gözüküyor. Bu durum ise satıcıların Bitcoin fiyatı üzerinde daha uzun süre etkili olabileceğini işaret ediyor.

Piyasa gelişmeleri

Bitcoin fiyatı, küçük bir Güney Koreli kripto borsasının saldırıya uğradığı haberi ile farklı bir satış baskısı dalgasıyla karşılaştı. Coinrail attığı twitte hafta sonunda bir saldırıya uğradıklarını ve Pundi X gibi daha az bilinen coinlerin etkilendiğini bildirdi. Yine de, yatırımcılara olan zararı sınırlı kalsa da, sektör genelinde güvenlik endişeleri konusu yeniden gündeme geldi.

Bununla birlikte dolar için şu an gündemde açıklanacak olan FOMC kararları bulunuyor. Ayrıca en önemli nokta yine faiz artırım kararı ile ilgili olacak. Tedbirli açıklamalar gelecek dönemlerde bir sıkılaştırmaya gidilecek şeklinde yorumlanıp kazançları azaltabilecekken, Yapılacak olan daha şahin bir açıklama, doların Bitcoin’e karşı daha da değerlenmesini sağlayabilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin