1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? 31 Ekim analizi
1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? 31 Ekim analizi

1000 günün zirvesine ulaşan Bitcoin için sıradaki hamle ne olacak? 31 Ekim analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatı, 15 Ocak 2018’den bu yana ilk kez 14.100 doları aştı. Bu fiyatın son görüldüğü tarih bundan tam 1.020 gün önceydi. Hareket, Bitcoin whitepaper dokümanının ilk sürümünün 12. yıl dönümüne denk geldi.

Bitcoin için yeni boğa döngüsünün başlangıcı mı?

4 saatlik BTC/USD grafiğinde, boğaların şu anda psikolojik 14.000 dolarlık Bitcoin fiyatının düşmesine neden olan satış baskısının ardından 13.900 doları savunmak için zorlu bir mücadele verdiğini görüyoruz.

Hemen altında yılın bir önceki en yüksek seviyesi olan 13.800 dolar yer alıyor. Fiyatlar düşmeye devam ederse bir miktar gün içi destek sağlayacaktır. Ayılar bunun üstesinden gelebilirse 13.600, 13.270, 50-EMA hattında (mavi) 13.190 ve ana kanal desteği 12.970 dolarda ek destekler bulunabilir.

Fiyat 16 bin dolara yürüyebilir

Haftalık grafiğe bakıldığında ise fiyatların dik bir yükselen kama modelini izlediğini görüyoruz. Bu tipik olarak bir aşağı dönüş modelidir. Ancak fiyat hareketi maksimum konsolidasyona ulaştığında önemli miktarda satın alma hacmi gelirse yeni bir ret de yaşanabilir.

Bir sonraki en olası fiyat hedeflerine bakıldığında, haftalık 14.670, 14.380 ve 15.000 dolar, yükseliş trendi devam ederse Bitcoin’in karşılaşacağı en bariz dirençler. Bundan sonra, 16.000 dolarlık efsanevi baraja kadar yolda çok fazla direnç görünmüyor.

4 saatlik RSI son rallinin göstergede yeni bir yüksek dip (beyaz ok) ile önceden habercisi olduğunu görebiliriz. En son dalgalanma BTC’yi RSI direnç çizgisinin (kırmızı) üzerine itmiş olsa da henüz yeni bir zirve görmedik.

BTC Temmuz 2019’dan beri ilk kez aşırı alım bölgesinde

Bitcoin henüz RSI göstergesindeki aşırı alım bölgesinin üzerine bile çıkmadı. Bu muhtemelen yükseliş trendinin üzerine yeni satış baskısı oluşturacak ve BTC’nin kısa vadede 14.000 doların üzerine çıkmasını engelleyebilir.

Haftalık RSI’da, önde gelen kripto paranın aslında Temmuz 2019’dan beri ilk kez aşırı alım bölgesine girdiğini görüyoruz.

  • Toplam Piyasa Hacmi: 409 milyar dolar
  • Bitcoin Piyasa Hacmi: 256 milyar dolar
  • Bitcoin Hakimiyeti: %62,6

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin