DEX’ler arasında 100 milyar doları aşan ilk trading platformu Uniswap oldu.
DEX’ler arasında 100 milyar doları aşan ilk trading platformu Uniswap oldu.

100 milyar dolar hacme ulaşan ilk DEX, Uniswap oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – DEX’ler arasında 100 milyar doları aşan ilk trading platformu Uniswap oldu. Uniswap’in 100 milyar dolarlık dönüm noktası, merkezi olmayan ekonomide ileriye doğru atılmış büyük bir adım olarak gösteriliyor.

Uniswap hacmi 100 milyar doları aşarak rekor kırdı

Merkezi olmayan borsa protokolünün kurucusu Hayden Adams, bugün erken saatlerde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Uniswap’in tarihi bir başarıya ulaştığını müjdeledi.

Uniswap, bu çılgın dönüm noktasını vuran ilk merkezsiz borsa oldu. Otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı, geçen yıl şaşırtıcı bir hızla büyüdü ve şu anda kilitli toplam değeri 4 milyar doların biraz altında. Geçen ay, ilk kez aylık hacim 20 milyar dolara ulaşmıştı.

Uniswap, Ethereum üzerinde çalışıyor ve büyüyen DeFi ekosisteminin “mavi çipi” olarak kabul ediliyor.

DEX’ler popüler borsaları devirmeye başladı

Borsanın 24 saatlik hacmi düzenli olarak Coinbase gibi büyük merkezi borsalarınkini aşıyor. Bu da bildiğimiz spot borsalarla merkezsiz borsaların artık başabaş mücadele edebildiğini gösteriyor.

Diğer Uniswap gelişmeleri de ses getirmeye devam ediyor. Ekibin öncü Unisocks teklifi artık birden fazla Bitcoin değerinde. Unisocks, 2019’da 500’lük bir sürümde piyasaya sürüldü ve bir bağlanma eğrisi ile satıldı. SOCKS tokeni, bir çift Unisocks için kullanılabiliyor ve şu anda dolaşımda yalnızca 314 var.

Adams, SOCKS’nin dün 50.000 doları aştığına dikkat çekti. Şimdi, fiyat 60.917,65 dolara sıçradı ve bu da büyük olasılıkla Unisocks’u dünyanın en pahalı çorapları yapıyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin