"Bundan on yıl sonra, herkes daha fazla Bitcoin almış olmayı dileyecek"

“10 yıl sonra pişman olmamak için bu kripto parayı alın!” Ünlü girişimciden şok açıklama

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Artan benimseme ve kabule rağmen, tüm kripto para endüstrisinin yüksek riskli bir yatırım olarak algılandığı inkar edilemez. Aslında, bunun sebebi sürekli volatilite, dolandırıcılık, ve piyasayı saran spekülasyonlar.

Bu durum bu yıl 10 milyar doları aşan dolandırıcılık ve hack saldırılarının kurbanı olan DeFi sektörü için daha da belirgin.

Kripto para girişimcisi Erik Voorhees’e göre, DeFi protokollerinin saldırıya uğrama eğilimi, yeniliklerinden kaynaklanıyor. Yakın tarihli bir podcast’te, bu suçların arkasındaki birincil itici güç, bu protokollerden akran incelemelerinin ve arka plan bilgilerinin eksikliğinin olduğunu belirtti:

“DeFi’deki herhangi bir yeni proje, tanımı gereği temel Ethereum ağından çok daha riskli ve bu da Bitcoin’den daha riskli.”

Bununla birlikte, bunun tüm sektörün güvenilirliğini zedelememesi gerektiğine inandığını belirtmekte fayda var:

“Dolandırıcılıklar Bitcoin’i veya DeFi’yı bütünüyle dolandırıcı yapmaz.”

Yine de, düzenlenmiş borsaların ve yüksek tavan protokollerinin oluşturduğu düşük risk faktörü, piyasanın şu anda almakta olduğu riskli dönüşleri düzeltmiyor.

Aynı podcast sırasında, aktivistler tarafından Bitcoin kullanımını savunan İnsan Hakları Vakfı yöneticisi Alex Gladstein bu fikri destekledi. DeFi etkinliğindeki artışın, Bitcoin’in 2009’da doğduğu mali krize benzemeye başladığını öne sürdü.

İngiltere Merkez Bankası bile son zamanlarda piyasanın kontrolsüz büyümesinin çok benzer bir ekonomik çöküşe yol açabileceğini iddia ederek benzer açıklamalar yaptı.

Gladstein, Dogecoin ve Shiba Inu gibi şaka tabanlı paraların mevcut dalgalanmasını, ABD Konut Balonu sırasında yatırımcılara satılan riskli ipotek destekli menkul kıymetlerle karşılaştırdı.

Son zamanlarda, bu kripto paralar Litecoin, Chainlink ve Uniswap gibi en iyi kripto paraların piyasa değerini geçmeyi başardı ve ralliler üç haneli rakamlara ulaştı.

Bu altcoinlerin yükselişi, birçok yeni yatırımcının Bitcoin’i alternatif tokenlerden daha az kullanım durumu ve karlılığı olan bir “boomer token” olarak görmesine de yol açtı. Önceki çalışmalar benzer sonuçları ortaya çıkardı ve birçok Y kuşağı BTC yerine yüksek getirili spekülatif kripto paraları tercih etti.

Gladstein, bu tercihin üzücü olacağına inanıyor:

“Bundan on yıl sonra kripto alanında gerçekten baskın olan bu bakış açısıyla çok fazla üzüntü ve pişmanlık olacak. Herkes daha fazla Bitcoin almış olmayı dileyecek.”

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin