featured

10 Milyon Dolarlık varlık yöneticisinden kritik yorum “Ukrayna Savaşı, dijital para birimi kabulünü hızlandıracak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Varlık yönetimi şirketi BlackRock’un milyarder başkanı, Ukrayna savaşının dijital para biriminin benimsenmesini hızlandıracağını söyledi. CEO Larry Fink, hissedarlara yazdığı bir mektupta, savaşın ülkeleri döviz bağımlılıklarını yeniden değerlendirmeye sevk edeceğini iddia etti.

10 trilyon dolarlık varlık yöneticisinin açıklaması görünürde kripto savunucuları için iyi bir haber gibi düşünülebilir, ancak şeytan ayrıntıda gizli. Fink’in bu açıklamalarında aslında kastettiğinin kripto paralar olup olmadığı tam bir merak konusu.

ABD Merkez Bankası çalışma başlattı

Fink yaptığı açıklamada “Savaşın daha az tartışılan bir yönü, dijital para birimlerini hızlandırma üzerindeki potansiyel etkisidir. Savaş, ülkeleri para birimi bağımlılıklarını yeniden değerlendirmeye sevk edecek. Savaştan önce bile, bazı hükümetler dijital para birimlerinde daha aktif bir rol oynamaya ve faaliyet gösterdikleri düzenleyici çerçeveleri tanımlamaya çalışıyordu. Örneğin ABD merkez bankası, yakın zamanda bir ABD dijital dolarının potansiyel etkilerini incelemek için bir çalışma başlattı.”dedi.

CBDC üzerine tartışmalar devam ediyor

Fink’in yaptığı açıklamaya bakılırsa, dijital para birimleri burada kripto para birimleri yerine Merkez Bankası Dijital Para Birimlerini (CBDC’ler) ifade ediyor gibi görünüyor. CBDC’lerin şu anki durumu üzerine tartışmalar devam ediyor, çünkü burada yüksek düzeyde, kontrol edilebilir ve programlanabilir parayı merkezi yetkililerin eline bırakılması söz konusu.

Nawaz: “CBDC’ler vatandaşı kontrol amaçlı kullanılabilir”

Majid Nawaz’ın yakın zamanda Joe Rogan Experience’ta belirttiği üzere, bu, otoriter hükümetlerin vatandaşlarını yeni keşfedilen mali kaldıraçları kötüye kullanarak kontrol ettiği bir senaryoyu çağrıştırıyor. Örneğin bir CBDC, bir kişinin ne kadar yağlı yiyecek yediğini veya ne kadar alkol içtiğini kontrol etmek için kullanılabilir.

Sağlam finansal kontrol ve dijital para birimleri kavramları giderek daha fazla iç içe geçiyor. Rusya, Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından mali yaptırımlar altında olduğundan, Fink’in bu meseleler arasında mutlak bir bağlantı kurduğu anlaşılıyor.

Ukrayna işgali dijital ödemelerin benimsenmesini hızlandırabilir

Gelinen noktada Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin kripto para politikalarına yansımaları görülmeye başlandı. Bu doğrultuda dünya genelinde kontrol edilebilir finansal sistemlerin daha fazla benimseneceği ve bunun hızla yaygınlaşacağı tahmin ediliyor.

Fink aslında kripto paraları mı kastetti?

Fink mektubunda “Dikkatli bir şekilde tasarlanmış küresel bir dijital ödeme sistemi, kara para aklama ve yolsuzluk riskini azaltırken uluslararası işlemlerin rayına oturmasını sağlayabilir” diyor. Fink’in, hissedarlara yazdığı bu mektupta özellikle yoruma açık ve izaha muhtaç kısımlar dikkat çekti. Merkez bankası dijital para birimleri hakkında konuştuğu doğru olsa da, dolaylı olarak kripto para biriminden de bahsediyor olma ihtimali akıllarda soru işareti olarak kaldı.

beincrypto.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin