Bu kripto para durdurulamıyor: Bitcoin’in 20 bin dolar rekorunu da kırdı!
Bu kripto para durdurulamıyor: Bitcoin’in 20 bin dolar rekorunu da kırdı!

10 bin doları geçen YFI tokenının sırrı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bugün kripto para piyasalarında bir ilk gerçekleşti ve Bitcoin’den sonra ilk kez bir kripto para 10 bin dolarlık sınırı geçti. Bu kripto para yearn.finance isimli bir DeFi platformunun governance (yönetim) tokenı YFI.

CoinGecko kripto para borsasında 18 Temmuz 2020’den beri listelenen kripto para 1 ay sonra bugün 10,000 doları geçerek tarihi bir rekora imza attı. Aşağıdaki grafikte YFI token fiyatlarındaki değişimi görüyoruz.

YFI tokenının sırrı ne?

YFI token yukarıdaki grafikte görüldüğü üzere sadece 1 aylık bir kripto para. 18 Temmuz 2020’de 34 dolardan CoinGecko’da listeleniyor. YFI’nın değeri bugün (18.08.2020) 11,100 doları görüyor.

YFI token fiyatlarındaki değer artışının temel nedeni son günlerde yaşanan DeFi rüzgarı. Bu rüzgarı iyi değerlendiren YFI’nın yelkenleri şişiyor. YFI fiyatlarındaki değer artışının diğer nedeni ise YFI arzının oldukça az olması. YFI’nın arzı sadece 30,000 adet ile sınırlı.

Alex Svanevik ise daha ilginç bir noktaya değiniyor. YFI tokenlarının %60’ından fazlası staking havuzlarında kilitli durumda. Bu surunda piyasada işlem gören sadece 10 bin adet civarında YFI token var. Bu nedenle YFI token fiyatlarında ciddi değer artışı yaşanıyor.

DeCrypto, YFI’nin gösterdiği performansı “Tamamen değersiz bir kripto para 11 bin doları kırdı” başlığı ile okuyucularına duyurdu. DeCrypto’nun iddia ettiği gibi YFI değersizse YAM’ın yaşadığı bir fiyaskonun YFI özelinde yaşanması piyasalar üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilir.

DeFi’de yeni bir YAM fiyaskosu yaşanabilir mi?

Decrypto.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin