featured

1 milyardan fazla HBAR token’ının kilidi açılacak! Artan arz, fiyatı nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan HBAR, yatırımcılarını ilgilendiren bir konu ile gündemde. Edinilen bilgilere göre, kabaca 1,2 milyar adet HBAR token’ının 1 Haziran’dan itibaren piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu haber, Cumartesi günü piyasaya sürülen toplam 95 milyon token’ın ardından geldi.

Arzın %2,54’ü açılacak

Token Unlock tarafından yayınlanan verilere göre ağ, 1 Haziran’da toplam arzının %2,547’sinin kilidini açacak. Bu da tam olarak 1,273,353,491 token’a eşit. Üç ayda bir derlenen ve paylaşılan Hedera Dağıtım Raporu, kilitsiz dağıtımın satın alma sözleşmeleri için 533 milyon, ekosistem ve açık kaynak geliştirme için 403 milyon ve ağ yönetişimi ve ilgili operasyonlar için 335 milyon adet HBAR token’ı olacağını içeriyor.

HBAR

Bu yazının yazıldığı sırada, Hedera’nın toplam dolaşımdaki arzı şu anda yaklaşık 31 milyar. Bu, maksimum 50 milyarlık arzının yaklaşık %62’si. Ancak, bu kilidin açılmasının ardından, token serbest bırakma olaylarının neredeyse o kadar önemli olmayacağı ve yalnızca mevcut token arzına küçük eklemelerle sonuçlanacağı belirtilmelidir.

HBAR fiyatı bundan nasıl etkilenecek?

Kripto para piyasasında, token kilidinin açılması, dolaşımdaki toplam token sayısını artırmak demek olduğundan genel olarak bir düşüş sinyali olarak görülür. Piyasaya daha fazla token girdikçe arz artar. Bu da satıcılar ve alıcılar arasında bir dengesizliğe yol açabilir. Daha fazla token arzı ve bunlara yönelik nispeten daha az talep, satıcıları dezavantajlı bir konuma sokar. Sonuç olarak alıcıları çekmek için fiyatların düşmesine yol açabilir.

Token kilidinin açılmasının piyasa değerinde önemli bir düşüşe yol açabileceği doğru olsa da, böyle bir olayın etkisi her zaman beklendiği kadar yıkıcı olmayabilir. Mevcut HBAR durumu söz konusu olduğunda DAG tabanlı proje, son birkaç yıl içinde piyasadaki satış baskısının azaltılmasına yardımcı olan birkaç token kilidi açma işlemi gerçekleştirdi. Sonuç olarak, yeni token kilidinin açılması ile HBAR fiyatında ani bir düşüş yaşanma olasılığı diğerlerine göre daha düşüktür.

HBAR kripto haberlerinin ışığında, altcoin’in fiyatı şu anda 0,0513 dolar civarında işlem görüyor. Son yedi gün içinde gerçekleşen %9,21’lik düşüşe kıyasla son 24 saatte %0,10 oranında bir kazanç elde edildi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin