Ethereum düşüşünü uzattı – 1.000 dolar mı geliyor
Ethereum düşüşünü uzattı – 1.000 dolar mı geliyor

1 Ethereum artık 1 ons altından daha pahalı: Bunun anlamı ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ons altının USD cinsinden fiyatı şu anda 1824 dolar. 1 ETH fiyatı ise 1871 dolar. Bir yıl önce 1 ons altın satın almış olsaydınız, şu anda yatırımınızda yüzde 15,84 oranında gerçekleşmemiş bir kâr elde ederdiniz. Ancak o dönem 1.575 dolara ons altın yerine ETH satın almış olsaydınız, 5,76 ETH’ye sahip olurdunuz. Bu miktar şu an 10.776 dolara denk geliyor, yani yüzde 584 yatırım getirisi sağlamış olurdunuz.

Ethereum artık ons altından daha pahalı

Ağ ücretleri ile ilgili tartışmalara karşın getiri hala altın yatırımından çok daha yüksek.

Peki bu, Ethereum’un fiyat artışı ve trendi için ne anlama geliyor? Eğilimi analiz etmek için ilginç bir metriği, 7 günlük hareketli ortalamada kârdaki adres sayısını inceleyelim.

1 Ethereum artık 1 ons altından daha pahalı: Bunun anlamı ne?
1 Ethereum artık 1 ons altından daha pahalı: Bunun anlamı ne?

Fiyat için anlamı ne?

Bugün kârdaki Ethereum adreslerinin sayısı, Glassnode’un yukarıdaki grafiğine göre 53,5 milyon ile ATH’ye ulaştı. Gerçekleşmemiş kârlar üzerinde oturan çok sayıda adrese rağmen, Ethereum’un fiyatı satış baskısına teslim olmadı. Fiyat şu anda 1800 doların üzerinde yeni bir ATH’ye daha yakın ve zincir içi analiz, trader’lar arasındaki duyarlılığın nötr olduğunu gösteriyor. Ethereum için bu, dikey fiyat büyümesi için bir yer bıraktığı için fiyat için olumlu bir işaret.

İlginç bir şekilde Ethereum’un Bitcoin ile korelasyonu 0,85’te. Ethereum, on yıldan daha kısa bir sürede 1 ons altın fiyatını aşan bir rakip olarak ortaya çıkıyor. Daha fazla kurumsal yatırım beklenen Bitcoin için bu uzun vadede bir yükseliş işareti ve Ethereum da bundan fayda sağlayabilir.

Piyasa değerine göre ilk 100’de yer alan büyük altcoinler patlak verdi ve fraktallar, trader’ların çift haneli büyüme ile gerçekleşmemiş kârlar aldığını gösteriyor. Ethereum, çoğu altcoin’in ve DeFi ekosisteminin sağlayıcısı olarak öne çıkıyor ve şu sıralar herhangi bir fiyat düzeltmesi bile sadece yaklaşmakta olan büyümenin göstergesi olarak yorumlanıyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin