Madenci faaliyetlerine dayanan analiz Bitcoin için çılgın fiyatları gösteriyor
Yeni Bitcoin rekor fiyatı

03 Aralık 2017: Yeni Bitcoin rekor fiyatı 12 bin doların üzerine çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Her geçen gün artan talep üzerine değer artış ivmesi de artan Bitcoin yeni rekor seviyesine ulaştı. 03 Aralık 2017: Yeni Bitcoin rekor fiyatı 12 bin doların üzerine çıktı. Yalnızca 5 gün önce 10 bin dolar seviyesinin altına gerileyen Bitcoin 12 bin doların üzerinde işlem görmeye başladı. Bu gün itibariyle Yeni Bitcoin rekor fiyatı 12 bin 122 dolar olarak kaydedildi.

Bitcoin piyasa değeri 200 milyar doları görmek üzere

Coinmarketcap verilerine göre Bitcoin piyasa değeri 197 milyar dolara ulaştı. Yeni Bitcoin rekor fiyatı gün içinde geldi ve ivmede henüz ciddi bir düşüş görülmemekte. Haberin yazıldığı dakikalarda Bitcoin 11 bin 777 dolar seviyelerinden işlem görüyor ve son 24 saatlik işlem hacmi ise 5.5 milyar dolar. Bitcoinin son 24 saatlik işlem hacminin büyük kısmını ise Bitfinex, Bithumb, Hitbtc, GDAX ve Bitflyer borsaları oluşturuyor. Türkiyenin en büyük işlem hacmine sahip Bitcoin borsası Paribu’da 10.4 milyon dolarlık işlem gerçekleştirildi ve 12 bin 122 dolar olan yeni Bitcoin rekor fiyatı Paribuya ait.

Bitcoin tarihinde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!

2009 yılında Satoshi Nakomoto adlı bir kişi ya da bir grubun, tek başlarına başlattığı bu yolculuk, önce ufak bir kitlenin ellerindeki binlerce Bitcoinler ile alım-satımcılık oynaması, binlerce Bitcoin ile pizza satın almak gibi bir oyun gibi algılandı. Sonrasında BTC’yi takip eden kitlenin yıllar içinde büyümesi ve nihayet 2017 yılında artık büyük kitleler tarafından talep görmesi derken bir Bitcoin fiyatı 10 bin dolar seviyelerinin üzerine kadar tırmandı.

Şimdi ise Bitcoin tarihi için yeni bir dönem başlıyor ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Geçtiğimiz haftalarda CME Group’un vadeli işlemler listesine Bitcoin’i ekleyeceğini duyurması, ardından Dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq’ın, Bitcoin vadeli işlemlerini başlatması ve son olarak Dünyanın en büyük ikinci yatırım danışmanlık şirketi olan Pwc’nin Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini duyurması Bitcoin’in kurumsal Dünyaya giriş yapması anlamına geliyor.

Daha önceki yazılarımdan birinde de bahsettiğim gibi, yalnızca 21 milyon adet üretilebilecek ve henüz 16.7 milyonunun var olduğu BTC, yatrımcı sayısı arttıkça kimseye yetmeyecek. Dolayısıyla artan talebi karşılayamayacak olan Bitcoin fiyatı bundan doğrudan etkilecek. Kurumsal yatırımcıların Bitcoin sektöründe yerini almasıyla artacak olan arz ve talep ise, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedirtecek önemli bir gelişmedir.

”Yeni Bitcoin rekor fiyatı” başlığını daha birçok haberimizde kullanıyor olacağız gibi görünüyor…

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin