featured

Rusya, Kripto Paraların Yasallaştırılması Üzerine Çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya şu sıralar kripto paraları yasallaştırma aşamasında. Yapılan haberlere göre Bitcoin gibi dijital paraları kapsayacak bir yasal düzenleme geliştiriliyor. Böylece Bitcoin ya da kripto paraları resmi olarak tanıyan ülkeler arasına Rusya da eklenebilir.

Rus Maliye Bakanı Anton Siluanov geçtiğimiz günlerde Moskova’da yapılan bir oturumda bu duruma açıklık getirdi. Siluanov, Rus Bitcoin kullanıcılarını devletin kripto paraları yasaklamayacağı veya cezalandırmayacağı konusunda temin etti.



PUTİN’İN DESTEĞİ

Blockchain teknolojisinin potansiyelini arttıran ve Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin, yakın zamanda Putin ile bir buluşma gerçekleştirmişti. Bu buluşmanın ardından Rusya’da, masraflardan tasarruf etmek adına blockchain teknolojisinin nasıl kullanılabileceği yönünde fikirler ortaya atılıyordu. Bu sırada ICO projeleri de belli kesimlerden destek görüyordu.

MALİYE BAKANLIĞI

Rus Maliye Bakanlığı fazla uzun olmayan bir zaman önce, güvenli olmayan alanlarda, kripto paraların kullanımını yasaklamayı düşünüyordu. Ancak şimdi Putin’den destek gelince ve devlet de dijital paraların ekonomide yeni bir dönem olduğunu kabul edince Siluanov artık dijital paraları yasaklamaya gerek olmadığını söyledi. Siluanov, yıl bitimine kadar dijital paralara yasal bir düzenleme getirmek için önergelerin oluşturulmasını planlıyor.

RUSYA BANKASI YETKİLİLERİ

Hemen hemen her konuda olduğu gibi dijital paralar konusunda da herkes hemfikir olamıyor. Rusya’da hala daha dijital paralara güveni olmayanlar bulunuyor. Rusya Bankası Müdürü Elvira Nabiullina bu kişilerden biri. Nabiullina, dünya çapında dijital paralara gösterilen ilginin bir “heyecan”dan ibaret olduğunu ve dijital paraların, gerçek paranın yerine kullanılabileceği konusunda şüpheli olduğunu söyledi.

Çin’den hala daha ICO’lar ve kripto paralarla ilgili tam anlamıyla kesin karar diyebileceğimiz bir karar çıkmamışken Rusya’nın dijital paralara böyle ılımlı yaklaşması piyasayı nasıl etkileyecek, göreceğiz.

cointelegrapf / koinbulteni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin