Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu
Bugün Bitcoin Pizza Günü: 2 pizzaya 10.000 BTC ödeneli 10 yıl oldu

Bitcoin Pizza Günü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

İki adet Papa John Pizza’nın tam 10.000 BTC’ye satın alındığı bu gün, Bitcoin takipçilerinin gülümseyerek anımsadığı bir gün oldu ve Kripto Para meraklıları bu günü Bitcoin Pizza Günü olarak kutluyor.

22 Mayıs tarihinin bu kadar önemli olmasının iki nedeni var; İlki, iki adet pizzaya ödenen rakamın bu gün tam 22milyon$ değerinde olması. Diğer sebep ise, Bu alışverişin, Dünya tarihinde belkide Bitcoin ile yapılan ilk alışveriş ya da takas olması.

Dünyanın en pahalı pizzasını yedi,

22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz adlı bir Bitcoin madencisi, Bitcointalk.org adlı forum sitesinden ” Birkaç pizzaya 10.000 Bitcoin ödeyeceğim ” duyurusundu bulundu.

Pizzayı kendiniz hazırlayabilir ve evime getirebilir veya benim için bir yerden sipariş edebilirsiniz, ancak amaçladığımız şey, Bitcoin karşılığında yiyecek tedarik etmek.

10.000 BTC’ye pizza siparişine geri dönüş tam iki gün sürdü. Hanyecz görevini ilan ettikten sonra bir kaç hırslı meraklı onunla ticaret yapmaktan bahsetti. Birkaç kişi o sırada Florida’da yaşayan Hanyecz’e pizza alabilecekleri birkaç yolu düşünüyordu. Bir gün geçti ve Hanyecz “Kimse bana pizza satmak istemiyormu, acaba Bitcoin fiyatını düşük mü veriyorum? ” yazdı.

İkinci günün sonunda, Hanyecz, “Jercos” adlı bir kullanıcı sayesinde Bitcoin ile pizza satın alma işlemini başarıyla yapıldığını duyurdu. Birkaç yorumcu, değişimin gerçekleştiği ve Hanyecz’i tebrik ettiği bu günün harika olduğunu düşündü. 73 sayfalık  konu tartışması yıllarca canlı tutuldu. İnsanlar, zaman geçtikçe pizzaların ne kadar pahalı olduğu üzerine yorum yapıyorlardı.

Yıllar sonra bu işlem Bitcoin tarihinde en büyük anlardan biri olarak kabul ediliyor ve 25 USD karşılığında satın alınan iki pizza bu gün 22 milyon dolar değerinde. Hanyecz, New York Times ile birkaç yıl sonra o gün hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Hanyecz, “Bitcoins’in o zamana kadar bir değeri olmadığını sanıyordum, bu yüzden pizza ticareti yapma fikri inanılmaz güzeldi” dedi.

Kripto Para Haber ekibi olarak Bitcoin Pizza gününüzü kutlarız 🙂

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin