featured

Bitcoin İçin Çatallanma Tartışmaları Yeniden Başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link





Aylardır süre Bitcoin alt yapısındaki olası değişiklik tartışmaları 21 Temmuzda sona ermiş görünüyordu. SegWit için önerilen bir protokol olan BIP91 madencilerden yeteri kadar oy almış ve kilitlenmiş, hemen ardından ise bu gelişme, Bitcoin fiyatlarına yansıyarak yükselişe geçmişti.

Yeni bir bölünme tartışması başladı

Bitcoin Cash, madencileri tekrar ikiye böldü.  Bitcoin cash, adı gibi kendisini Bitcoin’den farklı bir meta olarak görüyor.   Tanımı ise, kişden kişiye elektronik para olarak yapılıyor. Amacı ise, Bitcoin’in aksine ticarette bir kıymetli maden olmaktan ziyade, doğrudan ticari işlemlerde kullanılan bir para birimi olmak.

Bitcoin Cash’in Bitcoin topluluğuna teklifi, Bitcoin alt yapısında yeni bir çatallanmaya (hard fork) gidip, Bitcoin’in yeni versiyonu olarak tanımlanacak olan Bitcoin Cash’e geçir yapmak. Bu sayede blok büyüklüğü limitini sekiz katına çıkarmakla kalmayıp, bölünmeyle birlikte ortaya çıkabilecek replay ve wipeout gibi risklere karşı koruma vadediyor.

Bitcoin’in rakibi para birimi bitcoin cash’in yeterli sayıda madenci tarafından onaylanması durumunda 1 Ağustos’ta bölünme gerçekleşebilir. Sonrasında tıpkı ethereum’da olduğu gibi aynı altyapıyı kullanan en az iki farklı bitcoinle karşı karşıya olacağız, bitcoin klasik ve bitcoin cash. Uzmanlar sonuç ne olursa olsun, 1 Ağustos’tan üçüncü parti servislerde tuttuğunuz tüm bitcoinleri çekip, elinizin altında tutmanızı tavsiye ediyorlar. Şifreleriniz için de üçüncü parti servislere güvenmemeniz öneriliyor.

Öyle görülüyor ki, 1 ağustos tarihi gelmeden Bitcoin alt yapı değişikliği ile ilgili tartışmalar bitmeyecek ve netlik kazanmayacak. Bekleyip her birlikte Bitcoin dünyasında neler olacak gözlemleyeceğiz. Tüm bu gözlemlerimizi sizlerle paylaşıyor olacağız.


 

 

 





http://www.kriptoparahaber.com/dunya-borsalari-1-agustosla-ilgili-bildiriler-yayinladi/


http://www.kriptoparahaber.com/01-agustos-icin-madenciler-oylamalara-basladi/


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin